قراردادهای بازرگانی بین‌الملل

folder_openبازرگانی
commentبدون دیدگاه

قراردادهای بازرگانی بین‌الملل

امروزه کشورها اغلب با یکدیگر قراردادهای تجاری منعقد می کنند که چارچوب هایی را برای تسهیل بازرگانی فرامرزی با کاهش موانع بر سر جریان کالاها، خدمات، سرمایه گذاری ها و افراد فراهم می کند. انواع عمده قراردادهای بازرگانی بین‌الملل یا به عبارتی طرح های تجاری عبارتند از:

طرح های ترجیح تجاری یکجانبه

شامل اجازه دسترسی ترجیحی بدون عوارض گمرکی یا کاهش عوارض به محصولات وارداتی از کشورهای در حال توسعه خاص میباشد. این امر موجب افزایش بازرگانی با کشورهای فقیرتر را تحریک می کند. به عنوان مثال، ابتکار اتحادیه اروپا “همه چیز جز اسلحه” برای کشورهای کمتر توسعه یافته است

بلوک های تجاری منطقه ای

امکان ادغام افزایش سیاست‌های نظارتی، استانداردهای محصول و رویه‌های گمرکی بین کشورهای عضو برای تسهیل جریان‌های فرامرزی در داخل بلوک. بزرگترین بلوک ها عبارتند از

قراردادهای تجاری دوجانبه / چند جانبه :

معمولاً شامل کاهش متقابل تعرفه ها بر کالاهای مبادله شده بین دو یا چند کشور امضاکننده است. این قرارداد بصورت انحصاری امکان دسترسی ترجیحی به بازارهای یکدیگر را برای اعضا فراهم می کند. به عنوان مثال می توان به توافقنامه جامع و مترقی برای مشارکت ترانس پاسیفیک (CPTPP) (The Comprehensive and Progressive Agreement for Trans-Pacific Partnership) در 11 کشور آسیا-اقیانوسیه و تعدادی از قراردادهای بازرگانی آزاد مانند آنچه که ایالات متحده با استرالیا، کره، اسرائیل و سایر شرکای تجاری امضا کرده است، اشاره کرد.

پی نوشت: متن فوق ترجمه بخش دوم از مقاله بازرگانی بین‌الملل به زبان انگلیسی است.  جهت تعیین وقت مشاوره بازرگانی بین‌الملل با ما در تماس باشید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت را پر کنید
این قسمت را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up
Call Now Button