شیوه های پرداخت در بازرگانی بینالملل
شیوه های پرداخت در بازرگانی بینالملل باید نگرانیهای خریدار و فروشنده را تعدیل کند و در عین حال پیچیدگیهای تراکنشهای فرامرزی را مدنظر قرار دهد. معمول ترین شیوه های پرداخت عبارتند از:
اعتبار اسنادی (LC)
اعتبار اسنادی، به انگلیسی: (Letter of Credit) بعنوان یکی از شیوه های پرداخت در بازرگانی بینالملل، از قدیمی ترین و پرکاربردترین روش های پرداخت است. این گواهی که توسط بانک خریدار صادر میشود، پرداخت را به فروشنده پس از رعایت شرایط و ضوابط مشخص در LC تضمین می کنند، که معمولاً بر اساس ارائه گواهی حمل یا تحویل کالا میباشد.
انتقالات الکترونیکی بانکی
برای تراکنش های سریع تر در بازرگانی بینالملل، معمولاً از انتقال الکترونیکی بانکی استفاده می شود. این روش شامل انتقال مستقیم وجوه از حساب بانکی خریدار به حساب بانکی فروشنده است. در حالی که سریع هستند، محافظت کمتری را به خصوص برای فروشنده ارائه می دهند، زیرا پرداخت معمولاً پس از حمل و نقل انجام می شود.
مجموعه های اسنادی
روش وصول اسنادی بعنوان یکی دیگر از شیوه های پرداخت در بازرگانی بینالملل شامل استفاده از بانک به عنوان واسطه بدون ضمانت پرداخت توسط بانک است. اسنادی که کنترل مالکیت کالا را در اختیار دارند از طریق سیستم بانکی ارسال میشوند، اما خریدار تنها با احراز شرایط خاصی مانند پرداخت یا قبولی برات، آن را دریافت میکند.
پیش پرداخت
در این شیوه شیوه های پرداخت در بازرگانی بینالملل، خریدار قبل از ارسال کالا به فروشنده پول پرداخت می کند. این مطمئن ترین روش برای فروشنده است، اما برای خریدار خطرناک ترین روش است، زیرا آنها بدون هیچ گونه تضمینی برای دریافت کالا، پیش پرداخت می کنند.
بسترهای پرداخت آنلاین
با ظهور بازرگانی الکترونیک، پلتفرم های پرداخت آنلاین به طور فزاینده ای برای تراکنش های کوچکتر محبوب شده اند. این پلتفرم ها می توانند پرداخت های سریع و ایمن را تسهیل کنند، اگرچه ممکن است برای تراکنش های بزرگتر B2B مناسب نباشند.
پی نوشت: متن فوق ترجمه بخش دوم از مقاله بازرگانی بینالملل به زبان انگلیسی است. جهت تعیین وقت مشاوره بازرگانی بینالملل با ما در تماس باشید.