سیاست ها و مقررات بازرگانی بینالملل
سیاست ها و مقررات بازرگانی بینالملل شامل سیاست های وارداتی و صادراتی است. شرکتهایی که در بازرگانی فرامرزی فعالیت میکنند باید بر اساس چارچوبهای قانونی که توسط دولتها در سراسر جهان برای تنظیم بازرگانی جهانی اعمال میشوند فعالیت کنند:
سیاست های وارداتی
- تعرفه ها: مالیات های وارداتی که توسط مقامات گمرکی وضع می شود، کالاهای خارجی را در برابر محصولات مشابه داخلی گران تر می کند. دولت ها می توانند تعرفه کالاهایی را که با کشورهای خاصی مبادله می شوند به دلیل اختلافات سیاسی افزایش دهند.
- سهمیه های واردات: سهمیه ها محدودیت های را بر روی مقادیر از محصولات مجاز برای واردات اعمال می کنند. این به معنای حمایت از بخشهای رقیب واردات داخلی است.
- انطباق با مقررات: کالاها باید دارای استانداردهای فنی و ایمنی کشور مقصد باشند. الزامات شامل تست محصول، برچسب زدن، بسته بندی و مقررات گواهینامه ها می شود.
سیاست های صادراتی
- مجوزهای صادرات: قبل از انجام صادرات برخی اقلام خاص مانند تجهیزات دفاعی، مواد شیمیایی خاص، مواد معدنی یا فناوری اطلاعات به خارج از کشور، به دلایل امنیت ملی، تطابق تجاری با سیاست خارجی، مجوزهای دولتی مورد نیاز است.
- یارانه های صادراتی: یارانه هایی در قالب مشوق های ویژه مانند معافیت های مالیاتی، تامین مالی صادرات، یا بیمه در داخل کشور برای تقویت صادرات شرکت های داخلی به خارج از کشور در بخش های خاص.
- سهمیههای صادراتی: منظور برخی محدودیتهای کمی جهت انجام صادرات کالاهای خاص به دلیل تلاش جهت جلوگیری از کمبود آن کالا در داخل کشور میباشد.
راه حل های بازرگانی (برای مقابله با اقدامات ناعادلانه):
- عوارض ضد دامپینگ: عوارض ضد دامپینگ در واقع تعرفه های تلافی جویانه وارداتی هستند. این عوارض زمانی اعمال می شود که شرکت های خارجی محصولات را با قیمت های ناعادلانه پایین برای رقابت با تولید داخلی صادر می کنند.
- عوارض جبرانی: به طور مشابه، عوارض جبرانی، هزینه هایی هستند که از واردات یارانه ای اخذ می شود که به صنایع داخلی در رقابت با کالاهای ارزان و یارانه ای خارج از کشور لطمه می زند.
سازمان بازرگانی جهانی (WTO) به انگلیسی (World Trade Organization) قوانین مختلفی را برای بازرگانی بینالملل بین کشورها وضع می کند. این انجمن برای مذاکرات تجاری چندجانبه و حل و فصل اختلافات تجاری در 164 کشور عضو خود فراهم می کند. سیاستهای تجاری اعضا باید با موافقتنامههای WTO که امضاکننده آن هستند مطابقت داشته باشد
هدف اتاق بازرگانی بینالملل (ICC) به انگلیسی (International Chamber of Commerce) نیز ترویج بازرگانی و بازرگانی بینالملل برای حفاظت از بازارهای باز برای کالاها و خدمات و جریان آزاد سرمایه است.
پی نوشت: متن فوق ترجمه بخش دوم از مقاله بازرگانی بینالملل به زبان انگلیسی است. جهت تعیین وقت مشاوره بازرگانی بینالملل با ما در تماس باشید.