ابعاد 9 گانه بازاریابی

folder_openمدیریت بازاریابی
commentبدون دیدگاه
ابعاد 9 گانه بازاریابی

بعاد 9 گانه بازاریابی (marketing dimensions) طبق نظر اسایتد امر شامل 9 دیدگاه یا رویکرد استراتژیک میباشد. در این مقاله قصد داریم شرح کوتاهی از هر یک از ابعاد 9 گانه بازاریابی که شامل بازارگرایی، بازارشناسی، بازاریابی، بازارگرمی، بازارسازی، بازارداری، بازارگردی، بازارسنجی، و بازارگردانی است ارائه دهیم.

ابعاد 9 گانه بازاریابی

بازارگرایی (اهمیت رضایت مشتری و مزیت رقابتی) 

گرایش به بازار و نیازهای مشتریان اولین ویژگی بازاریابی جدید است. مدیران موفق کسانی هستند که سازمان و محصولات خود را با شرایط روز همگام سازند. این همگامی زمانی امکان پذیر است که کارکنان و مدیران، گرایش به بازار را به عنوان یک فرهنگ و بینش بپذیرند و دنبال کنند.

بازارشناسی (اساس موفقیت در مارکتینگ)

شناخت لازمه ی هر حرکت عاقلانه و هر تصمیم اصولی است. شناخت بازار تلاشی نظام مند است برای گردآوری، ثبت و نگهداری اطلاعات مربوط به اجزای تشکیل دهنده بازار. هر بازار به مثابه سیستمی است که از اجزایی مانند خریداران بالقوه و بالفعل، فروشندگان بالقوه و بالفعل، واسطه های گوناگون، رقبا، محصولات و خدمات موجود و موردنیاز، سازمانهای تسهیلاتی و خدماتی(نظیر سیستم بانکی، بیمه، حمل و نقل و …)، قوانین و مقررات و مصوبات، عوامل سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و … تشکیل می شوند.

بازارجویی (انتخاب بازار هدف به عنوان اصل مهم)

بازارجویی یعنی جستجو برای یافتن مناسبترین بازار و بخشهایی که سازمان می تواند در آنجا به صورت مفید و موثرتر حضور یابد و پاسخگوی نیازها و خواسته های مردم باشد. اساس حرکت در بازارجویی، جلوگیری از هدر رفتن منابع و امکانات گوناگون و یافتن مناسبترین جایگاه محصول یا شرکت در بازار است. بازارجویی یعنی بخش بندی یا تقسیم بندی بازارها و تعیین محصولات شرکت برای مناسبترین بازارها.

بازارسازی (استراتژی مناسب برای نفوذ در بازار)

بازارسازی یا شناخت از وضعیت بازار و یافتن مناسبترین بخشهای آن با توجه به موقعیت و امکانات سازمان، مهمترین تلاش بازاریابان، ایجاد، افزایش و حفظ سهم بازار است. این واژه به معنای نفوذ در بازار، معرفی و شناساندن سازمان، محصولات و خدمات به مشتریان است. بازارسازی یعنی ارائه ی محصولی مناسب به مشتری با قیمتی مطلوب، در محل و زمان موردنظر و دلخواه او و با استفاده از ابزار و روشهای تبلیغاتی، تشویقی و آگاه کننده.

بازارگردی (حضور مستمر در بازار و سنجش بازخورد)

دنیای متحول امروزی سکون و کهنگی را نفی کرده است. هر روز پدیده ای نو، حرکتی تازه، ایده ای جدید و خواسته ای متفاوت مطرح می شود. به همین دلیل یکی از مهمترین ابعاد بازاریابی امروز، ویترین گردی جهانی یا بازارگردی است. بازارگردی وظیفه ای است که تیم بازاریابی را وادار می سازد تا بیش از دیگران و پیش از آنها از تحولات و تغییرات بازار آشنا گردد. این آگاهی از طریق حضور در صحنه ی رقابت و مبادله و مشاهده بازارها امکان پذیر است.  بازارگردی دید تازه ای به مدیران می دهد و افقهای تازه ای فرا روی مدیران قرار می دهد.

بازارسنجی (ارزیابی مستمر در راستای موفقیت)

بازارسنجی یعنی تحلیل موقعیت بازار با توجه به آنچه بودیم و داشتیم، آنچه هستیم و داریم، آنچه باید داشته باشیم. همه ی محصولات و خدمات سازمان دارای منحنی عمر خاصی هستند که این منحنی شامل مراحل معرفی، رشد، بلوغ، اشباع و افول است و هر مرحله شرایط ویژه ای دارد که بازاریاب براساس این ویژگیها واکنش مناسبی نشان می دهد. بازارسنجی با ارزشیابی و سنجش فعالیتهای سازمان در بازار، نقاط قوت و ضعف را به خوبی نمایان می سازد. بازارسنجی یعنی اندازه گیری عملکرد، یافتن انحراف ها و تشخیص فاصله ها بین هدف و عملکرد واقعی و ارائه پیشنهادها برای اصلاح امور بازاریابی سازمان.

بازارداری (حفظ و گسترش دارایی‌های ارزشمند)

حفظ مشتری و ایجاد زمینه برای بازگرداندن او به سوی خود وظیفه ای است بسیار حساس و حیاتی که ترفندها و ابزار خاصی می طلبد. مهمترین ابزار بازارداری برای بازاریابان ارتباط دائم با مردم، ارائه خدمات مناسب و آگاهی از حرکات رقبا است. بازارداری یعنی حفظ مشتریان کنونی و تشویق و ترغیب آنان به خرید بیشتر و تداوم خرید از طریق ایجاد رضایت در آنان. بازارداری هنر و مهارت راضی سازی مشتری است.

بازارگرمی (عدم رکود در مارکتینگ)

برای بازارداری لازم است بازارگرمی را از دست ندهیم. بازارگرمی یعنی تبلیغات و تشویقات به موقع جهت آگاه ساختن، متقاعد ساختن و ترغیب مشتریان برای ارتباط بیشتر با سازمان و خرید از آن و مقابله با حرکات رقیب. یکی از مهمترین ابزارهای بازارگرمی استفاده از خلاقیتها، نوآوریها و ابتکارات است.

بازارگردانی (ستراتژی‌ها و برنامه‌های مستمر)

همه فعالیتهای بازاریاب را می توان در بازارگردانی خلاصه نمود. بازارگردانی یعنی مدیریت بازار که شامل برنامه ریزی، سرپرستی، اجرا و کنترل امور گوناگون و ابعاد مختلف بازاریابی است. بازارگردانی یعنی استفاده از تجربه، دانش، هنر و مهارتهای گوناگون برای تنظیم و تعیین استراتژی ها و برنامه ها، سازماندهی و اجرای همه امور مربوط به شناساندن و معرفی محصولات شرکت به بازارها، نظارت بر فعالیتها برای دستیابی به اهداف سازمان و ایجاد رضایت برای مشتریان و جامعه است.

با توجه به ابعاد 9 گانه بازاریابی، می توان گفت واژه مناسب برای marketing بازارگردانی است که همان مدیریت بازار است. به عبارتی بازارگردانی یعنی انجام فعالیتهای نظام مند و دائم بازارگرایی، بازارشناسی، بازاریابی، بازارسازی و بازارگرمی، بازارگردی، بازارسنجی و بازارداری.

Tags: Dimensions of Marketing, Marketing

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت را پر کنید
این قسمت را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up
Call Now Button