سیستم سازی
سیستم سازی
سیستم سازی در کسب و کار به معنای ایجاد نظم و ارتباط بهینه در مجموعه و تحقق اهداف و استراتژیهای یک سازمان است. این فرایند باعث رشد خودکار کسب و کار، افزایش کارایی کارمندان، افزایش بهره وری و ارائه خدمات بهتر به مشتریان میشود. علاوه بر آن از طریق حذف اشتباه و خطاهای ناخواسته در کار از بروز انحراف و یا درجا زدن فرایندها، جلوگیری خواهد کرد.
سیستم چیست؟
سیستم مجموعه ایی از دو یا چند جزء است که دارای سه ویژگی باشند:
1- رفتار هر جزء بر رفتار کل تاثیر دارد
2- رفتار اجزاء و تاثیر آنها بر کل، به هم واسته هستند. بدین معنا که نحوه رفتار هر جزء و نحوه تاثیر آن بر کل، دست کم به نحوه رفتار یک جزء دیگر بستگی دارد.
3- با توجه به نحوه تشکیل گروه های فرعی، هر کدام از گروه های فرعی بر رفتار کل تاثیر دارند. به بیان ساده تر، اجزای یک سیستم چنان به هم متصلند که گروه های فرعی مستقل در آن شکل نمیگیرند.
بنابر این سیستم، کلی است که نمیتواند آن را به اجزای مستقل از هم تفکیک کرد و این موضوع خود دو خصوصیت دیگر را نیز شامل میگردد:
1- هر بخش از سیستم دارای خواصی است که اگر از هم جدا شوند از بین میروند.
2- هر سیستم خواصی دارد از نوع ضروری که هیچکدام از بخش های آن واجد آن نمیباشد.
خاصیت های لازم هر سیستم بعنوان کل، از تاثیر متقابل اجزای آن ناشی میشود و نه از فعالیت های جداگانه اجزاء. سیستم کلی است که شناخت آن با تحلیل امکانپذیر نمیباشد.
با سیستم سازی، ساختار سازمان را قوامی دوباره ببخشید
سیستم سازی به معنای ساخت و بهینهسازی اجزای سیستم برای کارکرد بهتر در یک مجموعه است. از طریق سیستم سازی کلیه فعالیتها و فرایندهای داخلی سازمان را مکتوب و ثبت کرده و از آنها اسنادی تهیه میکنیم که افراد بتوانند بر اساس آنها وظایف و فرایند های محوله را بهتر، کاراتر و قویتر به انجام رسانده و به سمت اهداف سازمانی پیش بروند.